Trudy Huisman

Paintings and Drawings

“Ieder onbewerkt doek is als maagdelijke sneeuw, waarop ik mijn voetsporen achter laat” 

Trudy Huisman (1958) woont en werkt in Nederland en begon op jonge leeftijd intensief met tekenen en schilderen. Op zeventienjarige leeftijd volgde zij  lessen van enkele kunstenaars. Van hen leerde zij o.a. werken met olieverf, aquarel en etsen. In diezelfde periode volgde zij over een periode van enkele jaren, lessen aan de Vrije Academie.    

Na ook op autodidactische wijze diverse technieken te hebben geëxploreerd, ontstonden er opeenvolgend en soms naast elkaar, diverse stijlen. Figuratief en verfijnd glaceerwerk, landschappen, portretten en geabstraheerde vrouwelijke gestaltes, passeren de revue. Niettemin heeft haar werk door de tijd heen een eigen signatuur. Het kenmerkt zich o.a. door composities in vloeiende lijnen, gelaagdheid en een sterk maar genuanceerd kleurgebruik. 

Indrukken van mensen, natuur, reizen, verhalen en mythen, muziek en persoonlijke gevoelens, vormen een rijke bron van inspiratie. Afwisseling in techniek en thema, maar ook exploratie en verdieping zijn hierbij een voortdurende behoefte en natuurlijke manier om het creatieve proces levend te houden. Na een periode van werken op bovengenoemde manier, blijkt regelmatig dat een onderliggend thema zich op subtiele wijze kenbaar maakt.                                                           

Het werk van Trudy is vanaf 1994 regelmatig geëxposeerd in binnen- en buitenland. Een aantal van haar werken vond zijn weg naar bedrijfs- en privé collecties.